top of page
Gele deuren.png

Mijn Ervaring

Hieronder beschrijf ik kort mijn ervaring met ondernemen, sales en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Wellicht vind je dit belangrijk bij je beslissingsproces. 

Mijn ervaring met sales en ondernemen

Mijn carrière begon als verkoper buitendienst bij een klein internationaal koeriersbedrijf. Verkopen bleek mij op het lijf geschreven te zijn. Ik vond het geweldig leuk en de resultaten kwamen vanzelf.

Na slechts 1 jaar dacht ik 'wat mijn werknemer kan, dat kan ik ook, èn beter' (wat later natuurlijk nog niet zo makkelijk bleek te zijn…). Ik wilde meer dan verkopen en sindsdien ben ik ondernemer.

Het ondernemen begon met Expo Trade, wij verkochten draagbare presentatie-systemen en standbouw. Het bedrijf groeide als kool en binnen een aantal jaar had ik 25 mensen in dienst, waarvan 1 salesmanager, 4 verkopers en een telemarketing afdeling. Na 7 jaar is het bedrijf failliet gegaan. Ik heb hier veel van geleerd. Achteraf moest ik onder andere concluderen dat ik teveel op sales en groei had gefocust en te weinig op het opbouwen van een degelijke organisatie. 

In 1999 heb ik Verkopersonline.nl opgericht, een platform voor sales professionals die zich in hun vak willen ontwikkelen. Een redacteur en ongeveer 10 auteurs zorgen voor wekelijks nieuwe artikelen en tips. In meer dan 20 jaar hebben wij meer dan 1500 artikelen over sales gepubliceerd.

Via Verkopersonline.nl werd ik vrijwilliger bij Startpagina. Toen Startpagina verkocht werd en de belangen van de vrijwilligers in het geding kwamen ben ik een actie gestart die landelijke bekendheid kreeg. Ik werd door alle belangrijke media
geïnterviewd en kreeg, totaal onverwacht, mijn 15 minutes of fame. De actie bleef echter zonder resultaat en daarom splitste ik mij van Startpagina af en heb een concurrent, Startkabel.nl, opgericht. Samen met 2 partners heb ik Startkabel.nl binnen enkele jaren de op 5 na best bezochte website van NL gemaakt. Later heb ik mijn deel aan mijn partners verkocht.

Meer als hobby heb ik een webshop voor horloges opgezet, zgan-horloges.nl.

Mijn ervaring met persoonlijke ontwikkeling

 

In 2004 liep ik tegen mijn eigen grenzen aan. Tegelijkertijd eindigden zowel mijn zakelijke als mijn liefdesrelatie. Daardoor werd ik gedwongen een aantal pijnlijke patronen onder ogen te zien. Die zette mij ertoe aan om een sabbatical te nemen om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Het proces dat toen op gang kwam is eigenlijk nooit meer gestopt.

 

Uiteindelijk merkte dat ik niet zozeer aan mijn ontwikkeling werkte maar dat ik mijn leven rond mijn persoonlijke ontwikkeling had georganiseerd. Dat betekent dat ik mijn beslissingen neem via de vraag “is het goed voor mijn leerproces”? Zo ben ik het leven als 100% training gaan zien. 

 

Door de jaren heen heb ik talloze boeken gelezen, cursussen, seminars en therapieën gevolgd. Maar de grootste vooruitgang komt door wat ik zelf kan doen: mezelf ter discussie stellen, vragen stellen en onbewuste obstakels bewust maken waarna ik er dan mee aan de slag kan. Mijn innerlijke coach activeren en mijn innerlijke criticus echte aandacht geven waardoor die tot rust komt. Zo heb ik heb ik mijn eigen grote uitdaging aangepakt. 

Hoe meer ik met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling bereikte, des te groter werd de behoefte om anderen met hun ontwikkeling te helpen. Daaruit is mijn coachingspraktijk ontstaan.

Mijn ervaring met coachen

In 2005 is mijn interesse in ontwikkelingsgericht coaching ontstaan. 
Dat jaar heb ik zelf een coachingstraject gevolgd, heb een hele rij gerelateerde boeken gelezen (oa handboek ontwikkelingsgericht coachen) en een cursus gedaan. Dit hele traject was een enorme stimulans voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Door de jaren heen bleef coaching mijn grote interesse houden. Ik coachte af en toe mensen uit mijn netwerk met sales of hun persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2019 ben ik coach bij Qredits, een grote kredietverstrekker en coach ik naar tevredenheid ondernemers.

Via mijn eigen coachingspraktijk wil ik mijn kennis, ervaring en mijn persoonlijke kwaliteiten inzetten om jou te coachen, zodat jij dezelfde voldoening kan ervaren als ik bij het realiseren van projecten, doelen en je diepste wensen.

Ervaring met Persoonlijke Onwikkeling
Ervaring met Coachen
Ervaring met Sales en Ondernemen
bottom of page